Věnečky z odpalovaného těsta

Kdo by neznal věnečky z odpalovaného těsta. Recept na věnečky plněné krémem.


4.1144x
60 min
11×

Postup přípravy

Do mléka dáme tuk se špetkou soli a zahřejeme k varu. Do vařícího mléka vsypeme mouku, odtáhneme z ohně, zamícháme a opět dáme za stálého míchání na plotnu, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá stěny nádoby. Necháme chvíli vychladnout, přendáme do mísy a do částečně prochladlého těsta vmícháme jedno vejce po druhém a nakonec přidáme prášek do pečiva.

Plechy vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou si do mouky natiskáme kolečka o průměru 4 - 5 cm. Těsto dáme do plátěného pytlíku s trubičkou a na předtištěná kolečka stříkáme věnečky. Každé kolečko objedeme dvakrát.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C, po 10-ti minutách ztlumíme na 180 °C a ještě pečeme dalších 10 minut. Během prvních 10-ti minut troubu v žádném případě neotvíráme, věnečky by klesly. Hned po vytažení z trouby každý věneček rozkrojíme. Po vychladnutí naplníme krémem a povrch pocukrujeme nebo potřeme bílkovou polevou.

Příprava krému: Z mléka, rumu a pudinkového prášku uvaříme pudink. Máslo s cukrem dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech přimícháme zchladlý pudink.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Věnečky z odpalovaného těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na svatbu