Vaření.czReceptyVěnečky z odpalovaného těsta 2

Věnečky z odpalovaného těsta 2

Z této dávky uděláme 65 až 70 kousků.


3.349x
120 min
1×

Ingredience

náplň

15 dkgcukr
25 dkgmáslo
1 dlrum
25 clmléko
5 lžichladká mouka

těsto

1 špetkasůl
25 clvoda
20 dkgmouka polohrubá
10 dkgrostlinný tuk Stella Extra
5 ksvajíčko

poleva

6 lžicrum
8 lžicmletý cukr

na ozdobu

1 sklenicemarmeláda rybízová

nádivka

1 ksvanilkový cukr

Postup přípravy

Těsto : Vodu nalijeme do většího hrnce (budeme v něm dělat celé těsto), přidáme tuk, špetku soli a zahříváme. Až se nám tuk rozpustí a voda bublá, přisypeme mouku a mícháme a mícháme! Vydržíme dvě minutky a utvoří se nám hladký „knedlík“. Vypneme plamen a necháme vychladnout. Potom všleháváme 5 kousků vajíček. Pozor! Jestli máme domácí, bývají většinou větší a stačí 4! Husté těsto dáme do plátěného sáčku a širší zdobičkou na plech vyložený pečícím papírem stříkáme malé kroužky, vždy dvakrát dokola. Nepotíráme vajíčkem, protože budeme dávat polevu. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů a pečeme 8 minut, těsto krásně naskočí a dopékáme dalších 8 minut na 150 stupňů dozlatova. Až nám věnečky vychladnou zoubkovaným nožem je rozkrojíme a plníme buď krémem, nebo kdo má rád i šlehačkou. Nahoře potřeme rumovou polevou a každý kousek ozdobíme marmeládou, nejlépe rybízovou. Krém : Z mléka a mouky uvaříme hustý bešamel, hned do horkého zamícháme vanilkový cukr (pěkně se rozvoní) a necháme vychladnout. Rozšleháme a přidáme cukr a rum - nemusíme vše - dle chuti a všleháme máslo.
user-icon

autor miruna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Věnečky z odpalovaného těsta 2

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena