Vaření.czReceptyVěnečky s vanilkovým krémem

Věnečky s vanilkovým krémem

Recept na oblíbený zákusek z odpalovaného těsta.


4.837x
90 min
3×

Postup přípravy

Vodu, 90g másla a špetku soli dáme do hrnce a přivedeme k varu. Když voda vaří a máslo je rozpuštěné, vsypeme najednou všechnu mouku a rychle mícháme vařečkou, dokud se nám z těsta neutvoří koule, která je celistvá a nelepí se na hrnec. Potom sundáme kastrol z plotny a těsto necháme vychladnout. Do vychladlého těsta zamícháme vejce. Těsto dáme do zdobícího sáčku s širokým nástavcem a na vymazaný, vysypaný plech stříkáme věnečky. Věnečky pečeme při 200 °C asi 7 - 10 minut. Zhruba 2/3 mléka dáme do hrnce společně s cukrem a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce si rozmícháme vanilkové pudinky, vlijeme je do horkého mléka a mícháme, než nám zhoustnou. Uvařený pudink necháme vychladnout. Během chladnutí ho promícháváme, aby nám nevznikl škraloup. Nakonec do studeného pudinku zašleháme změklé máslo. Věnečky rozkrájíme a plníme vanilkovým krémem, pak je dáme vychladit do lednice. Věnečky s vanilkovým krémem podáváme vychlazené.
user-icon

autor Veris


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Věnečky s vanilkovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena