Věnečky s vanilkovým krémem

Recept na oblíbený zákusek z odpalovaného těsta.


4.837x
90 min
3×

Postup přípravy

Vodu, 90g másla a špetku soli dáme do hrnce a přivedeme k varu. Když voda vaří a máslo je rozpuštěné, vsypeme najednou všechnu mouku a rychle mícháme vařečkou, dokud se nám z těsta neutvoří koule, která je celistvá a nelepí se na hrnec. Potom sundáme kastrol z plotny a těsto necháme vychladnout. Do vychladlého těsta zamícháme vejce.

Těsto dáme do zdobícího sáčku s širokým nástavcem a na vymazaný, vysypaný plech stříkáme věnečky. Věnečky pečeme při 200 °C asi 7 - 10 minut.

Zhruba 2/3 mléka dáme do hrnce společně s cukrem a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce si rozmícháme vanilkové pudinky, vlijeme je do horkého mléka a mícháme, než nám zhoustnou. Uvařený pudink necháme vychladnout. Během chladnutí ho promícháváme, aby nám nevznikl škraloup. Nakonec do studeného pudinku zašleháme změklé máslo.

Věnečky rozkrájíme a plníme vanilkovým krémem, pak je dáme vychladit do lednice. Věnečky s vanilkovým krémem podáváme vychlazené.
user-icon

autor Veris


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Věnečky s vanilkovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká