Velmi pikatní utopenci

Tradiční česká pochoutka k pivu. Tentokrát pro opravdové gurmány.


3.04x
120 min

Ingredience

4 lžičkysůl
2 kgšpekáčky
4 kskapie
0.5 lžičkymletý pepř
20 dkghořčice plnotučná
20 dkgkyselé zelí
1 sklenicekyselé okurky
2 lžičkychilli omáčka
1 kgcibulky malé

nálev

1 lžičkacukr
1 lžičkachilli
1 lžičkanové koření
1 lžičkacelý pepř
1 sklenicenálev z okurek

podle potřeby

voda na doplnění nálevu

Postup přípravy

Špekáčky oloupeme a prořízneme třemi mělkými zářezy. Plnotučnou hořčici smícháme s mletým pepřem, chilli a 1 lžičkou soli. Zářezy směsí potřeme, naplníme kolečky okurek a cibule a špekáčky naskládáme do větší nádoby nebo sklenice. Prokládáme cibulí, paprikou a kyselým zelím, můžeme přidat feferonky. Připravíme si nálev: smícháme uvedené suroviny a nálev krátce povaříme. Jěště teplým nálevem zalijeme připravenou naloženou sklenici tak, aby špekáčky byly potopené. Pak dáme do vodní lázně a zahřejeme skoro k varu. Sklenici s pikantními utopenci vyjmeme a uzavřeme víčkem nebo celofánem. Pikantní utopence necháme 15 dní odležet. Podáváme s chlebem k pivu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Velmi pikatní utopenci

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena