Velká nedělní bábovka

Klasická luxusní bábovka pro chvíle s rodinou. Recept není vůbec těžký na přípravu.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Všechny suché ingredience nasypeme do velké mísy, vejce, tuk, olej a smetanu lehce rozšleháme, nalijeme do mísy se suchou směsí a důkladně promícháme metlou nebo ručním šlehačem.

Vzniklé těsto nalijeme do pečlivě vymazané a vysypané formy na bábovku, nejlépe do silikonové formy. Pečeme zhruba 35 - 40 minut při teplotě 180 °C, ale bude dobré respektovat zkušenost s vlastní troubou. Troubu během pečení raději neotvíráme, aby bábovka neklesla. Hotovou bábovku zkontrolujeme píchnutím suchou špejlí, pokud se těsto na špejli nelepí, je bábovka hotová.

Po vychladnutí velkou nedělní bábovku vyklopíme na sváteční talíř a posypeme moučkovým cukrem. Bábovku nakrájíme na dílky a podáváme.

6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velká nedělní bábovka

Zpět na recept