Velikonoční roláda

Vepřovo-králičí roláda se svíčkovou omáčkou.


2.9915x
45 min
1×

Postup přípravy

Zadní díl králíka vykostíme a upravíme na plát. Vepřový bůček upravíme na stejně velký plát. Oba druhy masa lehce naklepeme, osolíme, posypeme sekanými bylinkami.

Na vepřové maso položíme plát králíka, zavineme v roládu a svážeme nití. Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně rozpustíme, osmahneme na ní nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.

Základ dáme do pekáčku, přidáme celý pepř, bobkový list, nové koření a vložíme velikonoční roládu. Za občasného podlévání a přelévání roládu pečeme doměkka. Velikonoční roládu vyjmeme a nakrájíme na porce. Koření vyjmeme, šťávu se zeleninou rozmixujeme a zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Krátce povaříme a podle potřeby dochutíme.

Velikonoční roládu podáváme s bramborovou kaší a omáčkou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční roláda

Zpět na recept