Velikonoční nádivka z Klatov

Velikonoční nádivka pro každou příležitost. Nejen pro Velikonoce. Nádivka je dobrá teplá i studená.


4.818x
90 min
6×

Postup přípravy

1/2 kg syrového a 1/2kg uzeného bůčku uvaříme, vývar si necháme stranou. Na kostičky nakrájíme 10 rohlíků, velkou cibuli a vychladlé maso. Bílky z 5 vajec ušleháme na sníh a ke žloutkům přidáme 5 vajec celých, které rozšleháme metlou.

Do mísy dáme rohlíky a polijeme vývarem nešetřete. Přidáme maso, cibuli, kdo má rád i česnek, sůl, pepř a vejce, promícháme a přidáme něco zeleného, kopřivu, pažitku, petržel. Pak lehce vmícháme bílky.

Vzniklou směs na nádivku nalijeme na pekáč a pečeme v troubě 1 hod.

Velikonoční nádivka z Klatov je dobrá teplá i studená.
user-icon

autor pavlik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční nádivka z Klatov

Zpět na recept