Vaření.czReceptyVelikonoční nádivka z Klatov

Velikonoční nádivka z Klatov

Velikonoční nádivka pro každou příležitost. Nejen pro Velikonoce. Nádivka je dobrá teplá i studená.


4.818x
90 min
6×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 lžícesůl
10 ksvejce
2 kscibule
0.5 kgbůček uzený
1 špetkapepř mletý bílý
10 ksrohlík

podle potřeby

petrželka

Postup přípravy

1/2 kg syrového a 1/2kg uzeného bůčku uvaříme, vývar si necháme stranou. Na kostičky nakrájíme 10 rohlíků, velkou cibuli a vychladlé maso. Bílky z 5 vajec ušleháme na sníh a ke žloutkům přidáme 5 vajec celých, které rozšleháme metlou. Do mísy dáme rohlíky a polijeme vývarem nešetřete. Přidáme maso, cibuli, kdo má rád i česnek, sůl, pepř a vejce, promícháme a přidáme něco zeleného, kopřivu, pažitku, petržel. Pak lehce vmícháme bílky. Vzniklou směs na nádivku nalijeme na pekáč a pečeme v troubě 1 hod. Velikonoční nádivka z Klatov je dobrá teplá i studená.
user-icon

autor pavlik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Velikonoční nádivka z Klatov

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Ostatní
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena