Vaření.czReceptyVelikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou

Velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou

Velmi chutný recept na nádivku nejen na Velikonoce, která chutná úžasně za tepla i za studena.


2.714x
60 min

Ingredience

4 ksvejce
5 lžicslunečnicový olej
1 svazekpetrželová nať
4 ksjarní cibulka
300 guzená šunka
10 ksvčerejší rohlík
300 gdomácí slepice
750 mlvývar z uzené šunky

podle chuti

sůl
čerstvě mletý černý pepř
čerstvě nastrouhaný muškátový oriešok

podle potřeby

strouhanka
olej na vymazání

Postup přípravy

Včerejší rohlíky pokrájíme na malé kostky o hraně asi 0,5 cm a necháme je několik hodin volně proschnout v míse. Uvařenou vychladlou domácí uzenou šunku a uvařenou vychladlou slepici anebo kuře z polévky pokrájíme na stejně velké kostky jako rohlíky. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka i s natí, které orestujeme do sklovita na rozehřátém oleji na pánvi a necháme úplně vychladnout. Čerstvou petrželovou nať posekáme na jemno. Vaječné žloutky oddělíme od vaječných bílků, bílky vyšleháme do tuha a žloutky rozšleháme se solí. Rohlíky zalijeme studeným vývarem z uzeného masa a necháme je nasáknout vývarem. Přidáme orestovanou jarní cibulku i s natí a olejem, vaječné žloutky, kostky uzeného a slepičího masa, ochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a čerstvě mletým černým pepřem, posekanou petrželovou natí a opatrně promícháme. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a podle potřeby zahustíme strouhankou. Pekáč vymastíme olejem, vysypeme strouhankou, rovnoměrně rozetřeme připravenou nádivku, povrch polijeme několika lžícemi oleje a vložíme nepřikryté péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Nádivku pečeme 50 minut do červeno-hnědé barvy a křupavé kůrky na povrchu. Upečenou nádivku vybereme, pokrájíme na kostky a za tepla servírujeme jako samostatné hlavní jídlo se sladkokyselými nakládanými domácími okurkami, nebo domácím strouhaným křenem v sladkokyselém nálevu či s okurkovým salátem. Za studena velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou výborně chutná s ředkvičkami, rajčaty a zelenou paprikou. Jde o velmi chutné a vydatné jídlo, ve kterém výhodně můžeme zužitkovat zbytky šunky, vařené slepice anebo kuře z Velikonoc, přitom vytvoříme výborné, nové, chutné a syté hlavní jídlo, které podáváme jako oběd či večeři.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena