Velikonoční nádivka 4

Nadýchaná velikonoční nádivka s uzeným masem a vejci vařenými na tvrdo.


2.9154x
150 min

Ingredience

1 špetkasůl
8 ksvejce
3 lžícepetrželka
3 lžícepažitka
1 kspórek
1 ksmrkev
1 špetkapepř celý černý
1 špetkabobkový list
1 špetkanové koření
10 ksrohlík
1 špetkapepř
500 guzené maso
3 ksvejce natvrdo
3 lžícekopřiva
1 kscibule menší
máslo a strouhanka
500 mlmasový vývar studený

Postup přípravy

Příprava vývaru:
Uzené maso omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Mrkev oškrábeme a omyjeme. Cibuli oloupeme.Mrkev a cibuli vložíme do hrnce s masem a vodou. Přidáme koření a na mírném ohni vaříme, až je maso měkké.

Mezitím uvaříme 3 vejce na tvrdo. Nakrájíme rohlíky na plátky a pórek na jemné kroužky. Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme jemnou strouhankou.

Uvařené maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na kousky. Půl litru prochladlého vývaru scedíme do mísy a vložíme do něho nakrájené rohlíky. V mícháme maso a pórek. Okořeníme sekanými bylinkami, pepřem a solí.

Osm syrových vajec oddělíme od žloutků, které vpracujeme do směsi. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do připravené hmoty.
Do pekáčku rozprostřeme polovinu nádivky. Potom povrch poklademe vařenými vejci a napovrch opět rozetřeme druhou polovinu směsi.

Pečeme ve středně horké troubě dorůžova. Vychladlé nakrájíme na porce. Podáváme se zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční nádivka 4

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.