Poznámka k receptu: Recept je vyzkoušen pro velikost formy : 30 x 19,5 x13 cm.
Velikonoční beránek: Jak na to, aby se podařil na výbornou?
Velikonoční beránek je tradičním symbolem svátků jara a obvykle nechybí na svátečně prostřených stolech českých domácností. Beránka můžete vyzkoušet z třeného těsta, trochu netradiční je beránek mrkvový nebo ořechový. Zajímavý je beránek makový a krásně vláčný je z těsta s tvarohem, šlehačkou nebo majonézou. Do těsta můžete přidat i kokos, zkrátka fantazii se meze nekladou.

Jak připravit mák do koláčů aneb Zkuste nejlepší makové recepty
Mák je v české kuchyni oblíbenou surovinou, zejména v tradičních moučnících a dezertech. Nejčastěji se používá v podobě mletého máku, který je hlavní složkou makových náplní. Bez té by se neobešly makové buchty, makové koláče nebo makový závin. Mák skvěle ladí se švestkami a použít ho můžeme i přímo do těsta.

Autor:Zdenka :-)


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena