40 g | máslo | |
2 ks | cibule | |
tymián | ||
rozmarýn | ||
bazalka | ||
bobkový list | ||
mletý pepř | ||
700 g | hovězí zadní | |
4-5 lžic | strouhaný tmavý chléb | |
90 g | slanina prorostlá | |
5 dl | světlé pivo |
Nejdříve si maso očistíme. Od tuku, blan a dalších nečistot. Očištěné maso si prošpikujeme kousky slaniny.
Maso osolíme a okořeníme - mletý pepř, špetka tymiánu, v hrsti rozemnutá bazalka, bobkový list, roztlučený rozmarýn.
Zabalím si maso do potravinářské folie a necháme přes noc v lednici uležet. Doporučuji dát maso do spodní části lednice. Maso je křehčí, lépe přijme koření a není prochlazené. Jestli chcete, aby maso hezky vypadalo, tak jej ovažte kuchyňskou nití. Udrží si tvar během restování a pečení.
Druhý den si nakrájíme na kostičky zbytek slaniny a také cibuli - nadrobno. Slaninu a cibulku si pak na orestujeme na másle do růžova.
Pak na směs vložíme maso, které opečeme ze všech stran, aby se nám zatáhlo. Když máme opečeno, podlijeme maso trochou piva (max 2dl) a 5 minutek restujeme. Pak přikryjeme poklicí a dusíme maso v troubě. Podle potřeby podléváme.
Když máme maso téměř měkké, přidáme strouhaný chléb a dolijeme zbytek piva a dobře provaříme. Nakonec omáčku propasírujeme.
Naporcujeme si maso, zalijeme omáčkou a podáváme s bramborovými knedlíky.
Foto: www.profimedia.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena