Velikonoční dort

Jestli máte rádi sladké, připravte si na velikonoční stůl chutný slavnostní dort.


2.9116x
90 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a zašleháme do něj 100 g moučkového cukru. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny.

Sníh společně s moukou opatrně spojíme se žloutkovou pěnou.

Troubu předehřejeme na 170°C, dortovou formu vymažeme a vysypeme.

Připravenou hmotu nalijeme do dortové formy a zvolna upečeme.

Mezitím si připravíme krém. Do mléka vmícháme žloutky, bramborovou moučku, vanilkový cukr a vyšleháme v parní lázni. Po odstavení šleháme do vychladnutí. Pak utřeme máslo s cukrem a vše opatrně spojíme.

Upečený a vychladlý dort rozkrojíme na tři díly a spojíme krémem.

Šťávu z pomeranče utřeme s moučkovým cukrem a vzniklou polevou potřeme povrch dortu tak, aby po stranách stékaly krápníky. Dort zdobíme dílky pomeranče.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční dort

Zpět na recept