Velikonoční dort

Jestli máte rádi sladké, připravte si na velikonoční stůl chutný slavnostní dort.


2.9116x
90 min

Ingredience

tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vymazání formy

těsto

6 ksvejce
340 gcukr moučka
180 gpolohrubá mouka

krém

150 gmáslo
2 ksžloutek
250 mlmléko
100 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
20 gbramborová moučka

poleva

1 kspomeranč
200 gcukr moučka

na ozdobu

pomeranč

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a zašleháme do něj 100 g moučkového cukru. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny.

Sníh společně s moukou opatrně spojíme se žloutkovou pěnou.

Troubu předehřejeme na 170°C, dortovou formu vymažeme a vysypeme.

Připravenou hmotu nalijeme do dortové formy a zvolna upečeme.

Mezitím si připravíme krém. Do mléka vmícháme žloutky, bramborovou moučku, vanilkový cukr a vyšleháme v parní lázni. Po odstavení šleháme do vychladnutí. Pak utřeme máslo s cukrem a vše opatrně spojíme.

Upečený a vychladlý dort rozkrojíme na tři díly a spojíme krémem.

Šťávu z pomeranče utřeme s moučkovým cukrem a vzniklou polevou potřeme povrch dortu tak, aby po stranách stékaly krápníky. Dort zdobíme dílky pomeranče.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena