Předehřejeme troubu na 175 ˚C. Rostlinný tuk Hera Máslová příchuť vyšleháme spolu s cukrem do hladké, nadýchané pěny. Přidáme postupně vejce a vše důkladně prošleháme. Vedle v misce si smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Celou směs prosejeme přes sítko a postupně ji zapracujeme spolu s mlékem do vyšlehané směsi.
Ingredience přidáváme střídavě, mixujeme na nižší rychlost a po menších částech. Vždy začínáme a končíme suchou směsí. Nakonec přidáme čokoládu, kterou si předem rozpustíme a necháme vychladnout. Pozor čokoláda nesmí být horká. Nakonec vše promícháme.
Hladké těsto rovnoměrně rozdělíme do muffinového plechu, vyloženého papírovými košíčky. Pečeme 17 - 20 minut.
Větší část mléka nalijeme do kastrůlku, přidáme cukr a povaříme. Puding dobře rozmícháme ve zbylém studeném mléce, přilijeme k vařící směsi a mícháme tak dlouho, až tato směs zhoustne a krátce probublá. Ztratí se tak chuť škrobu.
TIP: Základní vanilkový krém je možné vylepšit smetanou ke šlehání a to tak, že smetanou, nahradíme 1 dl mléka.
Připravený puding přelijeme do šlehací mísy a necháme jej v ní úplně vychladnout. Povrch pudingu lehce posypeme krupicovým cukrem, aby na něm nevznikl škraloup.
Do vychladlého pudingu vmícháme po kouscích Heru Máslovou příchuť a šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém. Do hotového krému vmícháme rozpuštěnou čokoládu (opět čokoláda nesmí být horká). Takto připraveným krémem zdobíme cupcakes a nakonec přidáme lentilky.
TIP: Všechny suroviny by měly mít stejnou teplotu, aby nedošlo ke sražení krému. Kdyby se tak stalo, napravíme provařením krému a následným vychlazením, po té můžeme vyšlehat znovu.
Cupcakes s lentilkami krásně ozdobí sváteční stůl a chutí jistě překvapí.