Velikonoční buchty z domácí pekárny

Skvělé a jednoduché velikonoční buchty. Nenechte svou domácí pekárnu zahálet ani na Velikonoce.


4.223x
60 min

Ingredience

100 gsušený rybíz
50 gkandovaná citronová a pomerančová kůra

těsto

4 lžícecukr
0.5 lžičkysůl
1 ksvejce
4 lžícemáslo
1 hrnekmléko
2 lžičkydroždí
3.5 hrnkuhladká mouka
2 lžičkykoření jablečný závin

na potření

3 lžícecukr
3 lžícemléko
2 lžícehladká mouka

Postup přípravy

Vejce rozšleháme a hrnek mléka ohřejeme na pokojovou teplotu. 4 lžíce másla rozehřejeme a mouku prosejeme.

V míse ušleháme vejce, mléko, máslo a nalijeme do pečící nádoby vaší domácí pekárny. Přidáme zbývající suroviny ve výše uvedeném pořadí. Přístroj nastavíme na program těsto.

Jakmile zazní zvukové znamení, přisypeme rybíz a kůru. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu a hněteme 1 až 2 minuty. Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů a vytvoříme koule.

Buchty rozmístíme na vymazaný plech, překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě (pomalé kynutí zlepšuje jejich kvalitu).

Z mouky, 1 lžíce cukru a vody umícháme pastu. Zbytkem cukru zahříváme s mlékem, až se rozpustí. Troubu předehřejeme na 200 °C. Když buchty téměř zdvojnásobí svůj objem, odstraníme fólii a ostrým nožem naznačíme kříž na každé buchtě. Cukrářský sáček naplníme pastou z mouky a cukru a obtáhneme naznačený kříž.

Buchty pečeme v troubě asi 15 - 25 minut, nebo až jsou propečené. Přeneseme na drátěnou mřížku, potřeme je mlékem s cukrem a necháme vychladit. Podáváme teplé i studené.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční buchty z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty