Velikonoční brambory

Vyzkoušejte recept na docela jednoduše připravené brambory s vejcem, které na talíři skvěle vypadají.


5.04x
45 min

Ingredience

10 ksvejce
100 gmáslo
5 ksbrambory
150 gtvrdý sýr

podle chuti

sůl
pažitka
mletý pepř

Postup přípravy

Velké brambory důkladně omyjeme a očistíme kartáčkem. Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Scezené a vychladlé brambory podélně rozpůlíme a z větší části vydlabeme. Do každé brambory vložíme kousek másla, trochu nastrouhaného sýra a přidáme rozklepnuté vejce. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanou čerstvou pažitkou. Lze použít i lístky mladých kopřiv či petrželku. Velikonoční brambory pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 10 - 15 minut, až vejce zatuhne. Velikonoční brambory ihned podáváme. Jsou skvělou chuťovkou, hlavním chodem, předkrmem i přílohou.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Velikonoční brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena