Velikonoční bramborová omáčka s vejci a klobásou

Recept je z jižní Moravy a vařívala ho prababička na Velikonoce. Pokrm je vydatný a velmi chutný!


3.37x
25 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 ksbrambory
1 kscibule
2 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
1 kelímekkysaná smetana
2 lžícehladká mouka
1 kspikantní klobása
1 ksvejce natvrdo

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
ocet
kmín
sojová omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme společně s bobkovým listem, novým kořením, kmínem a solí doměkka.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, opečeme ji na oleji, přidáme kolečka klobásky a 2 stroužky česneku. To vše přidáme k uvařeným bramborám, jen z vývaru vyndáme koření. Celou směs zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali 2 lžíce hladké mouky. Velikonoční bramborovou omáčku ještě krátce povaříme, ochutíme lžičkou octa a pokapeme sojovou omáčkou.

Hustota pokrmu je omáčková. Přidáme vejce uvařené na tvrdo.

Velikonoční bramborovou omáčku s vejci a klobásou podáváme s chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční bramborová omáčka s vejci a klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.