Velikonoční beránek s krémovým likérem

Beránek neodmyslitelně patří k tradicím českých Velikonoc. Přidáte-li do těsta trochu lahodného likéru Baileys Original, uvidíte, jak jeho chuť ožije a všichni se budou jen olizovat.


3.37x

Ingredience

1 špetkasůl
4 ksvejce
300 gpolohrubá mouka
2 lžícehorká voda
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
180 gtřtinový cukr
1.5 dlsmetana ke šlehání (30%)
1 dlBaileys Original

podle potřeby

máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme strouhankou (popřípadě hrubou moukou) a předehřejeme troubu na 170 °C.

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky dáme do mísy, přidáme horkou vodu, třtinový cukr a vše vyšleháme do pěny. Vmícháme Baileys, smetanu a po chvilce mouku se solí a práškem do pečiva.

Do těsta můžete přidat oříšky, kandované ovoce nebo rozinky namáčené v Amarettu. Nakonec opatrně vmícháme do těsta vyšlehaný sníh z bílků, těsto vlijeme do formy a přiklopíme druhým dílem.

Beránka pečeme 45 minut v předehřáté troubě.

Velikonočního beránka s krémovým likérem můžeme ozdobit podle fantazie a podáváme na sváteční stůl.

zdroj: Baileys


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční beránek s krémovým likérem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.