Vaření.czReceptyVelikonoční beránek s hořkou čokoládou

Velikonoční beránek s hořkou čokoládou

Další z receptů na velikonočního beránka, který se povede všem! Na středně velkou dvoudílnou formu.


3.616x
60 min

Postup přípravy

Nejprve si ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků se špetkou soli a pár kapkami citronové šťávy. Poté přidáme lžíci krupicového cukru a šleháme, dokud se netvoří špičky a sníh není lesklý. Pak ušleháme 4 žloutky a vejce s krupicovým cukrem do pěny. Polohrubou mouku smícháme s uvedeným množstvím kypřícího prášku, prosejeme k vaječné pěně a smícháme. Až se mouka hezky spojí se žloutkovou pěnou, přidáme ušlehaný sníh a opatrně spojíme dohromady. Přidáme nasekanou hořkou čokoládu a znovu opatrně promícháme. Středně velkou formu (oba díly) na beránka důkladně vymažeme a vysypeme strouhankou. Těstem vyplníme spodní díl a přiklopíme vrchním dílem. Formu na velikonočního beránka dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C (horkovzdušná na 180 °C) zhruba na 40 - 45 minut. Po upečení velikonočního beránka opatrně vytáhneme z trouby, necháme chvíli stát a poté opatrně sejmeme vrchní díl formy. Opět necháme chvíli stát a vyklopíme beránka na připravený talíř. Po vychladnutí si každý podle chuti může beránka potřít polevou nebo jen pocukrovat. My ho máme rádi s hořkou čokoládou.
user-icon

autor Kirkwood

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Velikonoční beránek s hořkou čokoládou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena