Veky z majolkového těsta

Recept na veky, které opravdu stojí za tu námahu. Moc nám chutnaly, doporučuji vyzkoušet. Těsto je velice jednoduché.


5.03x
60 min

Ingredience

těsto

3 lžičkycukr
2 lžíceolej
sůl
250 mlmléko
kmín
50 gdroždí
500 ghladká mouka
100 mlmajolka

Postup přípravy

Z kvasnic a trošky vlažného mléka uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, majolku, olej, mléko a vykynulý kvásek. Osolíme a přidáme trošinku kmínu. Zaděláme těsto a necháme ho pod navlhčenou utěrkou krátce kynout. Těsto kyne docela rychle. Já ho nechala asi půl hodiny. Z těsta vytvarujeme dvě veky a dáme na plech na pečící papír. Necháme ještě asi čtvrt hodiny kynout. Hodně záleží na kvalitě kvasnic a teplotě v místnosti. To si musí každý vychytat sám. Veky před vložením do trouby pomašlujeme rozšlehaným vejcem a dáme péci. Veky z majolkového těsta pečeme přibližně na 200 °C 15 - 20 minut. Já jsem tyto veky zkoušela péct poprvé, proto mi v troubě popraskaly, ale vám se jistě podaří hezčí. Na chuti jim to ale vůbec neubralo, jsou opravdu super.
user-icon

autor Moravanda

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Veky z majolkového těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena