Vejce v uherském salámu

Recept vhodný jako předkrm nebo pro nečekané návštěvy.


3.54x
20 min

Ingredience

sůl
40 gmáslo
sardelová pasta
4 ksvejce natvrdo
12 plátkůuherský salám

Postup přípravy

Oloupaná vejce opláchneme pod studenou vodou. Osušíme je, rozkrojíme podélně na půlky a žloutky vyjmeme. Bílky naspodu seřízneme a žloutky prolisujeme. Máslo utřeme se solí do pěny, přidáme žloutky, sardelovou pastu, sůl a ušleháme. Pěnu nastříkáme do osolených bílků, ozdobíme kornoutky z koleček uherského salámu. Vejce v uherském salámu necháme vychladit a můžeme podávat.
user-icon

autor jessynka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vejce v uherském salámu

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena