Vejce v kuřecím nářezu

Chutný a neobvyklý nářez. Recept z kuřecího.


5.07x
120 min

Ingredience

sůl
3 ksvejce
mletý pepř
0.5 ksčervená paprika
0.5 svazečkupetrželová nať
130 guzené maso
2 ksjarní cibulka
3-4 ksvejce natvrdo
0.5 kostkyslepičí bujon
1.3 dlsmetana na vaření
160 ganglická slanina (plátky)
850 gkuřecí prsní řízek

Postup přípravy

Asi 600 g kuřecích řízků vyklepeme na tenký plát, z obou stran osolíme a ochutíme mletým pepřem. Zbytek masa pokrájíme na menší kousky, přidáme vejce, smetanu na vaření, bujon, mletý pepř a rozmixujeme. Červenou papriku a uzené maso pokrájíme na kousky. Přidáme do směsi spolu s nasekanou petrželovou natí, cibulkou nakrájenou na kolečka a dobře promícháme. Hranatou formu vyložíme přibližně 2/3 plátků slaniny a 2/3 vyklepaných řízků. Na maso rozetřeme poloviční množství náplně a na ni položíme uvařené vejce. Potom rozetřeme druhou část náplně. Na povrch náplně poskládáme zbývající řízky a přikryjeme zbývajícími plátky slaniny. Naplněnou formu s vejci v kuřecím nářezu přikryjeme alobalem a položíme na plech s vodou. Ve vodní koupeli pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170 °C přibližně 80 - 90 minut. Vychladlý kuřecí nářez vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky. Vejce v kuřecím nářezu podáváme s uvařeným bramborem a se zeleninou. Je to i dobrá studená chuťovka.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vejce v kuřecím nářezu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Slovenská
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena