Vejce s kari omáčkou

Tip na bezmasé jídlo.


4.52x
45 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
4 ksvejce
30 gmáslo
200 mlsmetana
200 gžampiony
200 gzakysaná smetana
1 lžícekari koření
200 gmražený hrášek
1 ksčervená cibule
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, žampiony očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek a žampiony na plátky. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme žampiony a orestujeme je. Vmícháme česnek, kari koření a hrášek. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a povaříme. Když hrášek změkne, vmícháme zakysanou smetanu. Necháme prohřát a odstavíme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a přepůlíme. Vejce rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Vejce s kari omáčkou podáváme s jasmínovou rýží.
user-icon

autor lucifer

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vejce s kari omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena