Vejce s jarní omáčkou

Chutná omáčka, ke které podáváme vařená vajce.


3.150x
20 min

Ingredience

60 gslanina
sůl
6 ksvejce
50 gmáslo
400 mlmléko
1 kscibule
30 ghladká mouka
muškátový květ
mletý černý pepř

na ozdobu

čerstvá petrželka a pažitka

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na proužky. Obojí osmahneme na másle, zaprášíme moukou, promícháme, přelijeme mlékem, okořeníme, osolíme a za stálého míchání povaříme. Podle potřeby dochutíme citrónovou šťávou. Do horké omáčky vložímě měsíčky vajec, posypeme čerstvou pažitkou a petrželkou sekanými najemno a podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vejce s jarní omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena