Vejce plněná gongonzolovým krémem

Vejce naplněná jemným gorgonzolovým krémem budou ozdobou vašeho stolu.


3.0365x
30 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Vejce vaříme 8 - 10 minut od bodu varu a poté je ihned zchladíme pod studenou vodou. Vychladlá vejce oloupeme a podélně rozpůlíme.

Žloutky vyndáme, prolisujeme a přidáme k nim změklé máslo a gorgonzolu. Všechny suroviny utřeme v jemný krém. Ten ochutíme worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. Směsí naplníme kornoutek s trubičkou na zdobení.

Do bílků nastříkáme krém a ozdobíme plátky oliv a petrželkou.

Podáváme ozdobené s bílým pečivem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vejce plněná gongonzolovým krémem

Zpět na recept