Pochoutka vhodná jako předkrm ke slavnostnímu jídlu, nebo jen jako chuťovka k posezení
Hodnocení
3.0
/ 5 (123x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
1 palička
česnek
12 ks
vejce
2 lžíce
kečup
1 lžička
vegeta
200 g
lučina
1 lžička
paprika sladká
1 lžíce
sekaná petrželová nať
bylinky na ozdobu
drcený červený pepř
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, necháme důkladně zchladnout, oloupeme a vrchní třetinu odřízneme. Opatrně vyndáme žloutky a dáme je do misky. Přidáme lučinu, kečup, nasekanou bazalku, vegetu, drcený pepř, mletou papriku, utřený česnek a vše vyšleháme ve šlehači do hladké pěny.
Sýrovou pěnu si nandáme do zdobičky a ozdobně ji nastříkáme do připravených bílků. Vršek můžeme dle fantazie ozdobit bylinkami.