Vejce alla boscaiola

Žampionová chuťovka s vajíčkem a bramborem.


5.04x
45 min

Postup přípravy

Umyté žampiony nakrájíme na tenké plátky a dáme je osmahnout na másle s celým rozmáčknutým česnekem. Dusíme je cca 15 - 20 minut, podlijeme zeleninovým vývarem, aby nebyly suché. Česnek vyndáme.

Brambory oloupeme nakrájíme na ne moc slabá kolečka a dáme je vařit.

Vymažeme si pekáček a vyložíme vařenými brambory. Posypeme parmazánem, přidáme žampiony. Rozdělíme dobře po celé ploše, posypeme ještě jednou parmazánem, osolíme, opepříme a vytvoříme si 4 místečka, do kterých rozbijeme vajíčka, dáváme pozor, aby nám neutekl žloutek.

Vše kromě vajec podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a dáme zapéct na 200 °C na cca 10 minut, dokud nevidíme, že vejce jsou hotová.

Vejce alla boscaciola můžeme podávat jen s pečivem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vejce alla boscaiola

Zpět na recept