Vegetariánské kari s cizrnou a dýní

Recept na jednoduchý a chutný hlavní chod nejen pro vegetariány.


4.835x
45 min
8×

Postup přípravy

Nejlépe přes noc necháme namočenou cizrnu. Cizrnu uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Dýní očistíme i od zrníček a nakrájíme na kostičky přibližné velikosti jako cizrna.

Cibuli s česnekem orestujeme dorůžova a přidáme koření. Ke směsi přidáme dýni a restujeme dalších 5 minut. Po 5 minutách přidáme vařenou cizrnu, rajčatový protlak s vývarem a vaříme asi 15 minut, aby změkla dýně, ale nerozvařila se. Podle potřeby podléváme vývarem. Vypneme a necháme na teplém místě.

Mezitím si uvaříme rýži basmati.

Vegetariánské kari s cizrnou a dýní podáváme teplé jako hlavní chod s rýží.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánské kari s cizrnou a dýní

Zpět na recept