Vaření.czReceptyVegetariánské kari s cizrnou a dýní

Vegetariánské kari s cizrnou a dýní

Recept na jednoduchý a chutný hlavní chod nejen pro vegetariány.


4.835x
45 min
8×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
2 lžícerajčatový protlak
1 lžičkakurkuma
400 gcizrna
800 gdýně
4 lžíceolivový olej
1 lžičkakari koření
250 mlzeleninový vývar
1 ksčervená cibule
1 lžičkamletá sladká paprika
320 grýže basmati
1 lžičkagaram masala

Postup přípravy

Nejlépe přes noc necháme namočenou cizrnu. Cizrnu uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Dýní očistíme i od zrníček a nakrájíme na kostičky přibližné velikosti jako cizrna. Cibuli s česnekem orestujeme dorůžova a přidáme koření. Ke směsi přidáme dýni a restujeme dalších 5 minut. Po 5 minutách přidáme vařenou cizrnu, rajčatový protlak s vývarem a vaříme asi 15 minut, aby změkla dýně, ale nerozvařila se. Podle potřeby podléváme vývarem. Vypneme a necháme na teplém místě. Mezitím si uvaříme rýži basmati. Vegetariánské kari s cizrnou a dýní podáváme teplé jako hlavní chod s rýží.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánské kari s cizrnou a dýní

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena