Vegetariánské chilli con carne

Recept na výborné, zdravé a dietní jídlo.


4.323x
20 min
2×

Postup přípravy

Namočíme fazole, nejlépe přes noc.

V hrnci se lžící oleje osmahneme dozlatova nasekanou cibuli. Přidáme mletou papriku a mícháme jen malou chviličku, aby nezhořkla. Poté přidáme fazole i s vodou, ve které byly namáčeny, hřebíček a dusíme, dokud fazole nezměknou. Fazole by měly být těsně pod vodou. Při vaření doplňujeme vodu podle toho, jak se vyvařuje.

Když jsou fazole měkké, přidáme loupaná rajčata z plechovky, pórek nakrájený na kolečka, plátky česneku, sójový granulát (suchý, nenamočený). Podle chuti přidáme sůl a cukr (mám ráda, když je slaná chuť se sladkou vyrovnána) a oregano. Vegetariánské chilli con carne dusíme ještě alespoň pět minut.

Vegetariánské chilli con carne podáváme s rýží, brambory nebo jen s čerstvým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánské chilli con carne

Zpět na recept