Vegetariánská velikonoční nádivka

Recept na snadnou nádivku pro vegetariány.


2.04x
120 min

Postup přípravy

Sójový granulát naložíme do zeleninového vývaru, necháme hodinu odležet a pak vaříme cca 30 minut bez pokličky. Uvařený granulát necháme vychladnout ve zbylém vývaru.

Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, my máme nejradši kvalitní slunečnicové, ale lze použít i sojové, případně obyčejné bílé. Vsypeme opláchnuté a nadrobno nasekané kopřivy a nasekanou pažitku, opepříme a osolíme. Vejce rozklepneme, žloutky přidáme do směsi a z bílků vyšleháme sníh.

Vše dobře promícháme, s bílky pracujeme opatrně, aby směs na velikonoční nádivku zůstala nadýchaná.

Pekáček vymažeme máslem, postačí lžíce. Směs na vegetariánskou nádivku vlijeme do pekáčku a při střední teplotě pečeme cca 1 hodinu. Během pečení pokapeme povrch nádivky rozpuštěným zbylým máslem.

Vegetariánskou velikonoční nádivku podáváme teplou i studenou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánská velikonoční nádivka

Zpět na recept