Vegetariánská velikonoční nádivka

Recept na snadnou nádivku pro vegetariány.


2.04x
120 min

Ingredience

5 ksvejce
2-3 lžícemáslo
0.5 lzeleninový vývar
1 balíčeksójový granulát
2 hrstěmladé kopřivy
1 hrstčerstvá pažitka
5 ksslunečnicový rohlík

podle chuti

mletý barevný pepř
bylinková sůl

Postup přípravy

Sójový granulát naložíme do zeleninového vývaru, necháme hodinu odležet a pak vaříme cca 30 minut bez pokličky. Uvařený granulát necháme vychladnout ve zbylém vývaru.

Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, my máme nejradši kvalitní slunečnicové, ale lze použít i sojové, případně obyčejné bílé. Vsypeme opláchnuté a nadrobno nasekané kopřivy a nasekanou pažitku, opepříme a osolíme. Vejce rozklepneme, žloutky přidáme do směsi a z bílků vyšleháme sníh.

Vše dobře promícháme, s bílky pracujeme opatrně, aby směs na velikonoční nádivku zůstala nadýchaná.

Pekáček vymažeme máslem, postačí lžíce. Směs na vegetariánskou nádivku vlijeme do pekáčku a při střední teplotě pečeme cca 1 hodinu. Během pečení pokapeme povrch nádivky rozpuštěným zbylým máslem.

Vegetariánskou velikonoční nádivku podáváme teplou i studenou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánská velikonoční nádivka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena