Vegetariánská boloňská omáčka

Boloňská omáčka se dá použít k těstovinám i na lasagne. Recept nejen pro vegetariány.


3.915x
75 min

Postup přípravy

Do kastrůlku dáme sojový granulát, cca 20 g Podravky a 10 minut povaříme. Uvařenou sóju scedíme a vymačkáme přebytečnou vodu.

Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na másle, po chvíli přidáme drobně nasekanou mrkev a celer. Zeleninu 5 minut podusíme. Přidáme uvařenou sóju, sůl, pepř, mléko a povaříme dalších 15 minut. Boloňskou omáčku dochutíme muškátovým oříškem a vínem, povaříme dalších 10 minut. V závěru přilijeme do omáčky pyré z rajčat a rajský protlak. Provaříme posledních pár minut a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem.

Vegetariánskou boloňskou omáčku podáváme s těstovinami, omáčka je vhodná na přípravu lasagní. Na talíři vegetariánskou boloňskou omáčku posypeme parmazánem.
user-icon

autor Jana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánská boloňská omáčka

Zpět na recept