Recept na pastýřský koláč ve veganské variantě.
150 ml | rostlinná smetana |
1 kg | brambory |
80 g | rostlinné máslo (Alsan) |
1 lžička | sůl |
náplň | |
---|---|
150 g | hrášek mražený |
100 g | sójové maso nebo granulát |
100 g | rajčatové pyré |
1 lžička | tamari nebo sójová omáčka |
3 stroužky | česnek |
2 ks | mrkev |
1 ks | cibule |
500 ml | zeleninový vývar |
1 lžíce | pepř a sůl |
Do hrnce nalijeme zeleninový vývar a v něm uvaříme sojové maso doměkka. Po uvaření vymačkáme z kostek vodu a vložíme je do mixéru a mixujeme do konzistence mletého masa. Poté si nakrájíme cibuli a česnek a na oleji orestujeme, po chvíli přidáme očištěnou a malé kousky nakrájenou mrkev. Chvilku společně restujeme a následně směs zalijeme zbylým vývarem, přidáme mleté sojové maso, hrášek, rajčatový protlak a tamari. Vše vaříme na pánvi zhruba 10 - 15 minut a před dokončením ochutíme solí a pepřem.
Mezitím si připravíme bramborovou přikrývku na směs. Brambory si očistíme a dáme vařit do osolené vody. Uvaříme je doměkka. Poté slijeme vodu, brambory rozmačkáme, přilijeme rostlinnou smetanu, rostlinné máslo, osolíme a umixujeme kaši.
Připravíme si pekáček a na spodní vrstvu rozprostřeme připravenou směs. Přikryjeme bramborovou kaší a uhladíme. Pastýřský koláč bez masa zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 30 minut. Pastýřský koláč chutná výborně jak teplý, tak i odleželý.
Pastýřský koláč s mletým masem krok za krokem
Recept na pastýřský koláč je velmi jednoduchý. Provoňte ho čerstvými bylinkami a získáte skvěle vyladěný pokrm, který si zamilujete.
Pastýřský koláč se sojovým masem krok za krokem
Klasický anglický koláč “co dům dal” ve veganské variantě krok za krokem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena