Veganské zapečené těstoviny

Pokrm chuťově připomíná těstoviny zapékané s mletým masem. Pokud v receptu vynecháme garam masalu, je to jídlo vhodné i pro děti, i když ani tak není nijak pálivé.


5.01x
45 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
1 kscibule
1 lžičkakmín
10 dkgpórek
0.5 ksčervená paprika
0.5 ksžlutá paprika
3 lžícesterilovaná kukuřice
3 lžícesterilovaný hrášek
2 lžícecizrnová mouka
2 lžičkygaram masala
3 kssojové plátky
2 lžícesušené ovesné mléko
200 gbezvaječné penne
1 balíčekmarináda s rozmarýnem

podle chuti

sůl

omáčka

3 lžícevoda
1 balenírostlinná alternativa smetany
2 lžícehraška na zahuštění

Postup přípravy

Uvaříme si bezvaječné penne a sojové plátky, obojí vaříme podle návodu v osolené vodě a poté scedíme.

Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli, česnek, papriky a pórek. Na pánvi orestujeme naráz cibuli, papriky a kmín, přidáme koření, cizrnovou mouku, ovesné mléko a trochou vody naředíme na hodně hustou kaši. Do této kaše vmícháme vařené penne, hotovou marinádu s rozmarýnem, sterilovaný hrášek a kukuřici a směs vyklopíme na plech, který jsme si vytřeli olejem a vysypali strouhankou.

Těstoviny zapékáme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15 minut. Pak na povrch stejnoměrně nalijeme rostlinnou smetanu, do které jsme zamíchali hrašku a vodu. Zapékáme ještě dalších 15 minut.

Zapečené těstoviny podáváme jako veganský hlavní chod.

Poznámka: Pokud nedáme do jídla sojové maso, nevadí. Dala jsem ho tam, protože mi zbylo z předchozích pokusů. Jídlo může být bez něj, popř. přidáme a osmažíme s cibulí kousek nějaké jiné veganské uzeniny. Pár hrášků a kukuřice ponecháme na posypání hotového jídla na talíři, protože zapečená zelenina ztratí barvu. S trochou čerstvých kuliček je jídlo atraktivnější pro oči. Marináda se dá použít i jiná, nebo místo ní přidat čertovskou omáčku, cikánskou omáčku apod.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganské zapečené těstoviny

Zpět na recept