Recept na veganské kynuté makové buchty, kterým neodoláte.
těsto | |
---|---|
500 g | hladká mouka |
250 ml | sójové mléko natural |
1 dl | olej |
1 balíček | sušené droždí |
1 špetka | sůl |
3 lžíce | třtinový cukr |
na potření | |
2 lžíce | olej |
náplň | |
200 g | mletý mák |
200 ml | sójové mléko natural |
4 lžíce | datlový sirup |
1 lžička | mletá skořice |
Nejdříve si připravíme kvásek. Do vlažného sojového mléka nasypeme sušené droždí, zamícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme cukr, připravený kvásek, olej a špetku soli. Uhněteme pevné těsto, které přikryjeme utěrkou necháme minimálně hodinu kynout.
Mezitím si připravíme makovou náplň. Do hrnce nalijeme sójové mléko a přivedeme k varu. Následně přisypeme mletý mák, skořici a datlový sirup a vaříme zhruba 5 minut do lepivé konzistence. Stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.
Připravené těsto vyválíme, nakrájíme na čtverečky o rozměru 5x5 cm a plníme makovou směsí. Zabalíme a přendáme do olejem vymazané formy. Buchty vždy dáváme zabalenou stranou dolů a dodržujeme větší rozestup. Buchty totiž ještě nakynou.
Veganské kynuté buchty s mákem pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 30 minut. Po upečení necháme kynuté buchty vychladnout a na závěr pocukrujeme moučkovým cukrem.
Veganské pečení: Křehký jablečný koláč krok za krokem
Recept na úžasný veganský jablečný koláč z křehkého máslového těsta, který vás naučíme krok za krokem. I bez vajec a kravského mléka se dá vytvořit koláč, kterému jen tak někdo neodolá.
Jde to i bez vajec a mléka, nevěříte? Zkuste tyto veganské vafle krok za krokem
Snídaně nebyla nikdy jednodušší. K dokonalým vaflím vám bude stačit pouze 5 surovin a navíc nepotřebujete k přípravě váhu. Pojďte si s námi připravit křupavé a nadýchané vafle krok za krokem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena