Veganské karbanátky z červené řepy

Pokud tyto karbanátky neberete jako náhražku masových, ale jako samostatné jídlo, tak jsou doopravdy moc dobré, lehké a zdravé. Recept nejen pro vegany.


5.08x
45 min

Postup přípravy

Nejdříve uvaříme očištěnou velkou červenou řepu a necháme ji vychladnout. Většinou si ji vařím den dopředu. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemno. Tvrdý rohlík nakrájíme na menší kousky.

Po vychladnutí řepu nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme nastrouhanou mrkev a kousky rohlíku. Přidáme hořčici, mletou papriku, sušené pohankové mléko, sůl, bylinky a jednu hrst cornflakes. Směs na karbanátky pečlivě promícháme.

Připravíme si strouhanku, do které v ruce rozdrtíme druhou hrst cornflakes. Do strouhanky lžicí dáváme těsto a v ní tvarujeme placičky.

Karbanátky z červené řepy smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

Veganské karbanátky z červené řepy jsou dobré s brambory nebo bramborovou kaší. Výborně chutnají i studené.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganské karbanátky z červené řepy

Zpět na recept