Připravíme si bramborovou kaši. Uvaříme zvlášť oloupané brambory s kmínem a solí a zvlášť celer na kostky v libovolném poměru surovin. Po uvaření scedíme brambory, přidáme celer s částí vody, pohankové sušené mléko a trochu oleje nebo jiného rostlinného tuku. Můžeme dle chuti přidat 1 - 3 stroužky oloupaného česneku. Vymícháme kaši a do hotové přidáme malou plechovku sterilovaného hrášku.
Připravíme si zeleninovou směs. Zeleninu a žampiony očistíme, celer s cibulí oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, celer na jemné nudličky, žampiony nakrájíme na plátky, pórek (zelenou část) nakrájíme na kolečka nebo nudličky. Nakrájenou cibuli zesklovatíme na rozpáleném oleji zároveň s celerem. Pak přidáme žampiony, pórek, rozmarýn a tymián a orestujeme. Směs podlijeme asi 1 dl vody, přidáme tamari a umeocet nebo jiný druh octa a dusíme. Po 5 minutách dušení, aby zůstala křupavá, přidáme na jemné kostičky pokrájenou červenou papriku. Zeleninovou směs dosolíme a po další minutě je hotovo.
Zeleninovou směs smícháme s kaší, kterou není potřeba zvlášť ohřívat. Pokud vaříme bramborovou kaši stejný den, je možné kaši se zeleninou i nemíchat, v tom případě kaši prohřejeme. I takto je veganská zelenina s bramborovou kaší vynikající.