Veganská zelenina pod peřinou z bramborové kaše

Viděla jsem recept na zapečené mleté maso s bramborovou kaší a spoustou parmezánu. Tak jsem ho převedla do veganské verze a výsledek je moc dobrý!


3.73x
60 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, trochu kmínu a uvaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, trochy vývaru v hrnci necháme a přidáme 6 lžic pohankovéhoh mléka a 5 lžic slunečnicového oleje. Vyšleháme na kaši. Veganskou bramborovou kaši doplníme nasekanými čerstvými bylinkami, vynikající jsou i divoké bylinky - jitrocel, trocha kopřiv či kontryhel.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, omytou a očištěnou papriku nakrájíme na proužky. Větší mrkev, celer a menší cuketu také očistíme a nakrájíme na kousky, stejně tak zelenou část pórku a rajčata. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Tempeh nakrájíme na kostičky.

Na pánvi rozehřejeme trochu slunečnicového oleje, vsypeme cibuli a orestujeme. Poté přidáme papriku a znovu restujeme. Teď přichází na řadu ostatní zelenina spolu s tempehem. Přidáme také koření, česnek, umeocet, tamari a směs podusíme. Většinou není potřeba podlévat, ale pokud vybereme "sušší" druhy zeleniny, přidáme trochu vody.

Podušenou zeleninu dáme do zapékací mísy, navrch dáme veganskou bramborovou kaši a vložíme do vyhřáté trouby na 25 - 30 minut.

Veganskou zeleninu pod peřinou z bramborové kaše rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod.

Druhy zeleniny v tomto receptu můžeme libovolně kombinovat, můžeme zkoušet i jiné druhy koření, přidat víno či pivo, takže jídlo je pokaždé jiné.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganská zelenina pod peřinou z bramborové kaše

Zpět na recept