Vynikající hustá a výživná polévka, která se hodí i na slavnostní stůl.
250 g | červená čočka |
1 balení | sekaná rajčata |
3 ks | mrkev |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
700 ml | zeleninový vývar |
2 lžičky | garam masala |
1 lžíce | olej |
120 ml | rostlinná smetana |
podle potřeby | |
---|---|
2 lžičky | sůl |
1 špetka | mletý pepř |
V hrnci rozehřejeme tuk, cibuli nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme. Přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a chvilku osmahneme. Zaprášíme kořením, přidáme sekaná rajčata, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 30 minut do změknutí. Podle potřeby ještě přidáme vodu.
Před podáváním část polévky rozmixujeme tyčovým mixérem. Veganskou polévku z červené čočky dochutíme solí a pepřem a zjemníme rostlinou smetanou. Poté můžeme ihned servírovat.
Kvíz: Vánoční hostina ve světě - vyznáte se v tradičních pokrmech?
Vánoce jsou svátky klidu, pohody a neodmyslitelně k oslavám patří i jídlo a štědrovečerní večeře. V každé zemi mají vlastní tradice a na vánoční tabuli se objevuje něco jiného. Zkuste si náš test a uhodněte podle tradičního menu zemi, ve které se podává.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena