250 g | červená čočka | |
1 balení | sekaná rajčata | |
3 ks | mrkev | |
1 ks | cibule | |
2 stroužky | česnek | |
700 ml | zeleninový vývar | |
2 lžičky | garam masala | |
1 lžíce | olej | |
120 ml | rostlinná smetana | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
2 lžičky | sůl | |
1 špetka | mletý pepř |
V hrnci rozehřejeme tuk, cibuli nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme. Přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a chvilku osmahneme. Zaprášíme kořením, přidáme sekaná rajčata, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 30 minut do změknutí. Podle potřeby ještě přidáme vodu.
Před podáváním část polévky rozmixujeme tyčovým mixérem. Veganskou polévku z červené čočky dochutíme solí a pepřem a zjemníme rostlinou smetanou. Poté můžeme ihned servírovat.
Kvíz: Vánoční hostina ve světě - vyznáte se v tradičních pokrmech?
Vánoce jsou svátky klidu, pohody a neodmyslitelně k oslavám patří i jídlo a štědrovečerní večeře. V každé zemi mají vlastní tradice a na vánoční tabuli se objevuje něco jiného. Zkuste si náš test a uhodněte podle tradičního menu zemi, ve které se podává.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena