Vaření.czReceptyVeganská polévka z červené čočky

Veganská polévka z červené čočky

Vynikající hustá a výživná polévka, která se hodí i na slavnostní stůl.


0.00x
45 min

Ingredience

250 gčervená čočka
1 balenísekaná rajčata
3 ksmrkev
1 kscibule
2 stroužkyčesnek
700 mlzeleninový vývar
2 lžičkygaram masala
1 lžíceolej
120 mlrostlinná smetana

podle potřeby

2 lžičkysůl
1 špetkapepř mletý

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme tuk, cibuli nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme. Přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a chvilku osmahneme. Zaprášíme kořením, přidáme sekaná rajčata, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 30 minut do změknutí. Podle potřeby ještě přidáme vodu.

Před podáváním část polévky rozmixujeme tyčovým mixérem. Veganskou polévku z červené čočky dochutíme solí a pepřem a zjemníme rostlinou smetanou. Poté můžeme ihned servírovat.

Kvíz: Vánoční hostina ve světě - vyznáte se v tradičních pokrmech?

Vánoce jsou svátky klidu, pohody a neodmyslitelně k oslavám patří i jídlo a štědrovečerní večeře. V každé zemi mají vlastní tradice a na vánoční tabuli se objevuje něco jiného. Zkuste si náš test a uhodněte podle tradičního menu zemi, ve které se podává.

Kvíz:

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Veganská polévka z červené čočky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Kuchařky
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena