Veganská polévka z červené čočky

Vynikající hustá a výživná polévka, která se hodí i na slavnostní stůl.


0.00x
45 min

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme tuk, cibuli nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme. Přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a chvilku osmahneme. Zaprášíme kořením, přidáme sekaná rajčata, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 30 minut do změknutí. Podle potřeby ještě přidáme vodu.


Před podáváním část polévky rozmixujeme tyčovým mixérem. Veganskou polévku z červené čočky dochutíme solí a pepřem a zjemníme rostlinou smetanou. Poté můžeme ihned servírovat.


Kvíz: Vánoční hostina ve světě - vyznáte se v tradičních pokrmech?


Vánoce jsou svátky klidu, pohody a neodmyslitelně k oslavám patří i jídlo a štědrovečerní večeře. V každé zemi mají vlastní tradice a na vánoční tabuli se objevuje něco jiného. Zkuste si náš test a uhodněte podle tradičního menu zemi, ve které se podává.


Kvíz:


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganská polévka z červené čočky

Zpět na recept