Vynikající hustá a výživná polévka, která se hodí i na slavnostní stůl.
250 g | červená čočka |
1 balení | sekaná rajčata |
3 ks | mrkev |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
700 ml | zeleninový vývar |
2 lžičky | garam masala (indické koření) |
1 lžíce | olej |
120 ml | rostlinná smetana |
podle potřeby | |
---|---|
2 lžičky | sůl |
1 špetka | pepř mletý |
V hrnci rozehřejeme tuk, cibuli nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme. Přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a chvilku osmahneme. Zaprášíme kořením, přidáme sekaná rajčata, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 30 minut do změknutí. Podle potřeby ještě přidáme vodu.
Před podáváním část polévky rozmixujeme tyčovým mixérem. Veganskou polévku z červené čočky dochutíme solí a pepřem a zjemníme rostlinou smetanou. Poté můžeme ihned servírovat.
Kvíz: Vánoční hostina ve světě - vyznáte se v tradičních pokrmech?
Vánoce jsou svátky klidu, pohody a neodmyslitelně k oslavám patří i jídlo a štědrovečerní večeře. V každé zemi mají vlastní tradice a na vánoční tabuli se objevuje něco jiného. Zkuste si náš test a uhodněte podle tradičního menu zemi, ve které se podává.
autor Jitka Langeová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.