Vaření.czReceptyVeganská omáčka s hlívou

Veganská omáčka s hlívou

Zkusila jsem z hlívy udělat trochu jinou omáčku a povedla se. Je smetanová i bez smetany a krásně voňavá po bylinkách. Recept nejen pro vegany.


0.00x
25 min

Ingredience

3 lžíceolej
1 kscibule
1 lžičkakmín
200 ghlíva ústřičná
2 lžičkyhladká mouka
1 ksčervená paprika
0.5 ksčervená cibule
0.5 lžičkymletý rozmarýn
8 lžičeksušené pohankové mléko
2 lžičkykoření na grilovanou zeleninu

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Hlívu nakrájíme i s tužší částí na kousky, oloupané cibule a očištěnou papriku nakrájíme na jemné kostičky. Na rozpáleném oleji zpěníme bílou cibuli s kmínem, když zesklovatí, přisypeme ostatní zeleninu i s hlívou. Přidáme grilovací koření na zeleninu, případně jiné pikantní koření, drcený rozmarýn, ale může být i tymián. Společně vše restujeme asi 2 minuty, přilijeme trochu vody a 10 minut dusíme. Pohankové mléko smícháme s moukou, přidáme vodu tak, aby vznikla řídká kašička a vlijeme ji do hrnce. Za stálého míchání necháme omáčku přejít varem a podle potřeby dosolíme. Tímto je omáčka z hlívy hotová a připravena k podávání. K veganské omáčce z hlívy podáváme přílohu podle chuti - hodí se chleba, knedlík, rýže, těstoviny, ale klidně i brambory.
user-icon

autor Kkuli

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Veganská omáčka s hlívou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena