Veganská mrkvová buchta

Lehká buchta k odpolední svačině či ke kafíčku. Recept nejen pro vegany.


5.03x
60 min

Ingredience

1 hrnekcukr
0.5 hrnkuolej
4 ksjablko
1 hrnekvoda
2 ksmrkev
1 ksprášek do pečiva
1 ksvanilkový cukr
2 hrnkypolohrubá mouka
1 ksvanilkový pudinkový prášek
6 lžičekovesné sušené mléko

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Kyselejší jablka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Větší mrkve oškrabeme a nastrouháme na jemno. Plech vymažeme, vysypeme hrubou moukou a předehřejeme troubu na 150 °C.

Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a pudinkem, přidáme cukr a vanilkový cukr.
V druhé míse smícháme vodu s olejem, sušeným mlékem, přidáme polovinu jablek a rozmixujeme. Tekutinu přidáme k moučné směsi, zamícháme, přidáme nastrouhanou mrkev a těsto pořádně promícháme.

Těsto na mrkvovou buchtu nalijeme na plech, poklademe druhou polovinou jablek a vložíme do vyhřáté trouby. Buchtu pečeme 45 - 50 minut.

Veganskou mrkvovou buchtu podáváme jen tak samotnou, pocukrovanou, případně ji můžeme potřít polevou či pudinkem. Na fotce je s vanilkovou hraškou.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganská mrkvová buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena