Veganská buchta s chutí máty

Viděla jsem v obchodě čokoládový pudink s mátou a bylo vymalováno. Zkusila jsem s touto příchutí udělat buchtu a podařilo se. Vyzkoušejte recept na netradiční moučník s báječnou kakaovo-čokoládovou chutí a mátovou koncovkou.


0.00x
45 min

Ingredience

0.5 hrnkuolej
3 lžícerum
0.75 hrnkuvoda
1 ksbanán
0.5 balenítofu
0.5 baleníčokoláda na vaření
0.75 hrnkucukr krystal
1 balíčekvanilkový cukr
0.75 hrnkuhladká mouka
1.25 hrnkuhrubá mouka
2 lžícekakaový prášek
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
8 lžičeksušené pohankové mléko
9 kapekmátový olej
1 balíčekčokoládový pudink s mátou

Postup přípravy

Všechny sypké přísady dáme do mísy, čokoládu rozkrájíme na malé kousky a promícháme. V druhé míse rozmixujeme vodu s olejem, tofu, banánem, mátovým olejem a rumem. Za stálého míchání vlijeme do sypké směsi a pořádně promícháme.

Těsto můžeme dát do formy, na plech, nebo do malých formiček ze silikonu, či do formy na muffiny. Buchtu pečeme asi 30 minut na 165 °C. Po vyjmutí z trouby buchtu pocukrujeme.

Veganskou buchtu s chutí máty podáváme jako výborný moučník s jedinečnou chutí. Mátový olej se dá koupit na internetu. Po téhle buchtě jsem propadla jeho kouzlu a budu ho kupovat často.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganská buchta s chutí máty

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.