Včelí úly

Jeden z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví ve spoustě domácností.


3.9482x
60 min
16×

Postup přípravy

Piškoty umeleme. Smícháme je se zbylými surovinami na těsto a vypracujeme hladkou hmotu. Základ na včelí úly dáme ztuhnout asi na hodinu do lednice.

Potom vyválíme váleček, rozdělíme na stejné dílky, ze kterých tvarujeme kuličky. Ty vmačkáváme do cukrem vysypaných formiček a vyklepneme.

Z kondenzovaného mléka, cukru, rumu a žloutku vyšleháme krém, kterým naplníme úly a přiklopíme na piškot.

Včelí úly skladujeme v chladu.

Vyzkoušejte také recept na nepečené vánoční stromečky

user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Včelí úly

Zpět na recept