Ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme měkké máslo a dále šleháme. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme. Těstem naplníme připravenou a pečícím papírem vyloženou formu. Korpus na včelí štípnutí pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
Mezitím rozpustíme na pánvi máslo, cukr a med. Odebereme 3 lžíce ze šlehačky, kterou máme připravenou na krém, a přidáme. Vmícháme mandle a krátce povaříme.
Koláč vytáhneme z trouby, povrch potřeme mandlovou směsí a vrátíme zpět do trouby. Pečeme ještě asi 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Do tekuté šlehačky vmícháme vanilkový pudinkový prášek bez vaření a ušleháme.
Vychladlý koláč rozřízneme napříč a na spodní plát natřeme krém a přikryjeme druhým plátem. Koláč včelí štípnutí můžeme podávat ihned nebo nechat asi 1 hodinu proležet.