Vaření.czReceptyVariace na plzeňský vošouch

Variace na plzeňský vošouch

Jedna z variant známého bramboráku.


4.016x
45 min

Ingredience

4-6 stroužkůčesnek
1 lžičkasůl
1 ksvejce
2 lžícestrouhanka
50 gšunka
1 lžičkamajoránka
4-5 lžichladká mouka
4 ksvelké brambory
50 gčabajka

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno do mísy. Vytlačíme přebytečnou vodu. Přidáme vejce, majoránku, propasírovaný česnek a sůl. Zamícháme, přidáme strouhanku a opět promícháme. Přidáme najemno namletou šunku a nasekanou čabajku. Promícháme a přisypeme mouku. Těsto nesmí být tuhé, ale ani příliš řídké. Lžící nabíráme těsto a klademe do oleje na rozehřáté pánvi. Pečeme z obou stran dozlatova. Placky ala plzeňský vošouch vyjmeme a dáme okapat na ubrousek. Ihned podáváme.
user-icon

autor Jams

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Variace na plzeňský vošouch

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena