Variace na plzeňský vošouch

Jedna z variant známého bramboráku.


4.016x
45 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno do mísy. Vytlačíme přebytečnou vodu. Přidáme vejce, majoránku, propasírovaný česnek a sůl. Zamícháme, přidáme strouhanku a opět promícháme. Přidáme najemno namletou šunku a nasekanou čabajku. Promícháme a přisypeme mouku. Těsto nesmí být tuhé, ale ani příliš řídké.

Lžící nabíráme těsto a klademe do oleje na rozehřáté pánvi. Pečeme z obou stran dozlatova.

Placky ala plzeňský vošouch vyjmeme a dáme okapat na ubrousek. Ihned podáváme.
user-icon

autor Jams


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Variace na plzeňský vošouch

Zpět na recept