Variace na linecké

Klasické linecké těsto, trochu jiný postup.


3.423x
60 min
1×

Postup přípravy

Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Do robota dáme mouku, cukr, na špičku nože prášku do pečiva, citronovou kůru a šťávu z celého citronu a zaděláme změklým tukem (nejlepší je asi Hera). Mouky můžeme podle potřeby přidat, aby se těsto nelepilo. Uležet v lednici, klidně i více dní, zabalené do fólie nebo mikrotenového sáčku.

Vyvalujeme klasické tvary pro slepované linecké a pečeme zásadně na pečícím papíře (těsto je velmi křehké)

Jinou variantu na slepování jsem vyzkoušela letos pod inspirací jiného cukroví, a to: Vykrajujte hvězdičky plné a se středem, plné dejte na plech, na to půl lžičky marmelády smíchané s troškou ořechů, na to hvězdičku s dírkou, pootočit tak, že cípy vrchní hvězdičky jsou v mezerách té spodní, lehce přimáčknout a před pečením potřít opatrně vajíčkem nebo bílkem, jak chcete.

Pečivo je vlastně hned hotové a nemusí se ani cukrovat, je krásně lesklé.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.
user-icon

autor Dasena


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Variace na linecké

Zpět na recept