Vaření.czReceptyVařené filé s hořčičným máslem

Vařené filé s hořčičným máslem

Recept na úpravu rybího filé na norský způsob. Vařená ryba asi nezní moc lákavě, ale v kombinaci s pečenými brambory a máslovo-hořčičným přelivem je to dobrota.


4.7216x
30 min
1×

Ingredience

125 gmáslo
1 kscibule
1 kscitron
1 kshřebíček
4 ksfilé z tresky
1 ksbobkový list
2 lžíceplnotučná hořčice

podle chuti

2 špetkycukr
sůl

Postup přípravy

Cibuli zbavíme jen vrchní slupky, rozpůlíme, zapíchneme do ní hřebíček a dáme vařit na 15 minut do osolené vody s bobkovým listem. Potom přidáme částečně rozmrazené filé (4 porce - asi 600 g) a na mírném ohni vaříme velmi zvolna asi 10 minut. Mezitím připravíme hořčičné máslo. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, vmícháme hořčici a mícháme, dokud směs nepřivedeme téměř k varu. Omáčku dochutíme solí a cukrem. Do odstavené hotové omáčky všleháme po kapkách citronovou šťávu podle naší chuti. Omáčka má mít příjemně pikantní chuť. Uvařené filé vyjmeme, položíme na předehřáté talíře, přelijeme horkým hořčicovým máslem, přidáme opečené brambory, zeleninovou oblohu a osminku citronu na dochucení. Vařené filé s hořčičným máslem podáváme jako výborný hlavní chod.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vařené filé s hořčičným máslem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Norská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena