Umíte opravdu správně uvařit vejce? Není nad víkendovou snídani s teplými vejci. Ne všichni ale vědí jak na to.
Hodnocení
3.2
/ 5 (195x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Podle potřeby
Sůl
Ostatní
Vejce4 ks
Příloha
Rajče2 ks
Žitný chléb2 plátky
Postup přípravy
Ideální jsou čerstvá vejce, maximálně čtrnáct dní stará. Do hrnce dáme vodu sůl a přivedeme k varu.
Vejce na silnějším konci napíchneme a na lžíci je vkládáme do vroucí vody. Pokud chceme vejce naměkko, vyjmeme je lžící po 3 minutách. Vaříme-li vejce na hniličku, vyndaváme je po 4,5 minutách varu. Vejce na tvrdo vaříme podle velikosti 8 až 10 minut.
Horká vařená vejce servírujeme v kalíšcích speciálně určených pro podávání vajec se lžičkou a slánkou. Výborně chutnají s tmavým chlebem a čerstvou zeleninou.