Vařená vejce

Umíte opravdu správně uvařit vejce? Není nad víkendovou snídani s teplými vejci. Ne všichni ale vědí jak na to.


3.2195x
15 min
3×

Postup přípravy

Ideální jsou čerstvá vejce, maximálně čtrnáct dní stará.

Do hrnce dáme vodu sůl a přivedeme k varu. Vejce na silnějším konci napíchneme a na lžíci je vkládáme do vroucí vody.

Pokud chceme vejce naměkko, vyjmeme je lžící po 3 minutách. Vaříme-li vejce na hniličku, vyndaváme je po 4,5 minutách varu. Vejce na tvrdo vaříme podle velikosti 8 až 10 minut.

Horká vařená vejce servírujeme v kalíšcích speciálně určených pro podávání vajec se lžičkou a slánkou. Výborně chutnají s tmavým chlebem a čerstvou zeleninou.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vařená vejce

Zpět na recept