Vařená vejce v županu

Karbanátky trochu jinak. Recept na vařená, obalovaná a následně smažená vejce.


3.05x
45 min

Ingredience

1 ksvejce
250 gmíchané mleté maso

podle chuti

sůl
1 kscibule
mletý černý pepř

podle potřeby

strouhanka
olej na smažení

náplň

4 ksvejce natvrdo

Postup přípravy

Připravíme si těsto na karbanátky. Do mísy dáme mleté maso a promícháme se syrovým vejcem. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Vejce uvařená natvrdo nebo na hniličku oloupeme. Vejce obalíme hmotou a utvoříme karbanátky. V pánvi rozpálíme tuk a vejce v županu na něm 5 - 6 minut dokola opékáme. Hotová vejce v županu chutnají s bramborovou kaší a salátem, můžeme je přidat i k rajské omáčce.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vařená vejce v županu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena