"Vařená" masová směs

Časově náročné jídlo, při kterém můžete sledovat třeba fotbal. Maso se pomalu dusí, je šťavnaté a zelenina mu dodá skvělou chuť.


3.0165x
0

Postup přípravy

Maso očistíme a omyjeme. Hovězí nebo kančí krájíme na kostky 4 x 4cm, bílé maso necháváme vcelku, osolíme je a opepříme. Tymián a rozmarýn opereme, osušíme, otrháme a lístky nasekáme. Cibuli, mrkev a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Stonek celeru opereme a nakrájíme najemno. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm zprudka restujeme ze všech stran dozlatova. Přidáme cibuli, mrkev, celer, česnek a taky bylinky, plamen stáhneme a vše smažíme ještě asi 5 minut. Pak plamen stáhneme na minimum, směs v hrnci zalijeme vínem a necháme pomalu dusit, dokud se šťáva téměř neodpaří. Pak přidáme rajčata, kroupy a vodu. Té dáme tolik, aby bylo všechno asi 1 - 2 pod hladinou. Na hrnec přiložíme vlhkou kartuši (potřeme ji olejem) odpovídající velikosti hrnce, přiklopíme policí a maso dusíme další 2 - 3 hodiny na nejnižší teplotě. Hotové maso by se mělo rozpadat. Maso podle chuti dosolíme a vytáhneme z hrnce. Maso necháme trochu vychladnout a "roztrháme" vidličkou na co nejmenší vlákna (podle potřeby vyjmeme kosti). Pak maso vrátíme zpátky do omáčky a vše přihřejeme. Maso podáváme ihned. Nejlepší je vmíchat do něj těstoviny a máslo.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept "Vařená" masová směs

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena