Vánoční skořicové tvary

Recept na vynikající (nejen) vánoční cukroví, který vznikl tak trochu omylem.


4.821x
60 min
1×

Postup přípravy

Všechny ingredience pečlivě smícháme a vypracujeme hladké, trochu lepivé, těsto. Necháme chvíli odležet v lednici.

Z odleželého těsta vyválíme přes igelitovou fólii (bez ní se těsto lepí na vál i váleček) tenký plát. Sejmeme fólii a vykrajujeme různé tvary.

Klademe na pečicí papír, potřeme žloutkem smíchaným s trochou vody a dáme péci do středně vyhřáté trouby. Pečeme dorůžova.

Po zchladnutí zdobíme tvary kapkou povidel, na niž přilepíme vždy půlku mandle.
Nejlepšího efektu dosáhneme, necháme-li cukroví odležet alespoň 14 dní.

Skořicové tvary je možno také slepovat marmeládou nabo krémem podle vlastní fantazie, po dostatečném odležení jsou však vynikající a měkkoučké samy o sobě.
user-icon

autor janyčka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční skořicové tvary

Zpět na recept