Vaření.czReceptyVánoční nebo velikonoční perníčky

Vánoční nebo velikonoční perníčky

Recept se hodí na pečení perníčků - jak na Vánoce, tak i na Velikonoce.


4.18x
0
1×

Ingredience

těsto

4 ksvejce
100 gmed
250 gcukr moučka
650 ghladká mouka
1 lžičkajedlá soda
1 balíčekkoření do perníku
50 gtuk na pečení (Hera)

na potření

1 ksžloutek
voda

poleva

1 ksbílek
200 gcukr moučka
1 lžícecitronová šťáva

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Do mísy dáme prosátý moučkový cukr, vejce, koření, rozpuštěný tuk (Hera) s medem . Přidáme 150 g hladké mouky, jedlou sodu a promícháme. Dále přidáme zbylou mouku (500 g) a vypracujeme v těsto. Těsto na perníčky zabalíme do svačinové (nebo jiné) fólie a necháme 2 - 3 dny v chladu. Po 2 - 3 dnech těsti rozválíme na 2 - 3 mm placku a vykrajujeme potřebné tvary, ty klademe na předem vymazaný plech. Před pečením vykrájené tvary potíráme žloutkem s trochou vody. Okraje tvarů se nesmějí dotýkat, aby se nám nespojily. Perníčky pečeme v elektrické troubě při 160 °C 4 - 8 minut Připravíme si cukrovou polevu na zdobení. V míse smícháme 200 g prosátého moučkového cukru, 1 bílek a citronovou šťávu. Netřeme a ani nešleháme. Hmota musí být hustá tak, že nebude po vařečce stékat, ale opadávat. Podle potřeby dohustíme polevu moučkovým cukrem (prosátým), podle potřeby můžeme obarvit potravinářským barvivem a můžeme zdobit. Vánoční nebo velikonoční perníčky zdobíme pomocí zdobičky nebo sáčku.
user-icon

autor Akimi

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vánoční nebo velikonoční perníčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena